Sunday, November 22, 2009

selamat pengantin baru maslina!!


semalam bersamaan 21hb november telah berlangsungnya majlis perkahwinan rakan sekolah ku yang bernama maslina. beliau telah disatukan bersama seorang pemuda yang bernama khuzori. beliau merupakan orang yang ketiga didalam batch yang berkahwin selepas andie dan kak fie. ohh, kenapa ayat ku seperti ingin membuat karangan pula ni?? dah lah tatabahasa pon salah kot. adoi. hampeh betol lah BM aku ni. BI apa tah lagi. hancur lebur kot. hahahha.

okay-okay kita sambung bercerita mengenai perkahwinan rakan sekolah ku itu. majlis telah berlangsung di kampung bagan tengkorak, tanjung karang. ramai gak budak-budak sekolah aku yang hadir ketika itu. aku pon sangatlah gembira. lagi-lagi dapat bertemu buah hatiku sayang yang lama gila tak jumpa iaitu amey. oh nama sebenar dia adalah amira. jangan kau salah sangka. hahaha. serius lama gila aku tak jumpa dia. sebenarnya takdelah lama mana kalau nak dibandingkan dengan orang lain. tapi disebabkan dia kesayangan aku mestilah rindu gila kan. tapi tak puas lah dapat jumpa kejap je. takpelah jadilah dari tak jumpa kan.

ha inilah benda yang aku excitedkan kat entri hari tu. kenduri kahwin budak sekolah aku. best nya dapat kahwin kan. hahaha. asal kau sangap plak nak kahwin ni? takdela sangap pon tapi macam best. macam je. hakikatnya besar kot tanggungjawab once kita dah masuk alam perkahwinan ni. maslina dah bersedia kot tapi kalau aku jangan haraplah. masak pon tak reti. nak bagi makan apa kat laki aku nanti kan. takkan lah megi je setiap hari. botak kepala laki aku nanti. hahaha.

hmm, apa-apa pon maslina semoga berbahagia disamping suami tercinta hingga ke akhir hayat. jangan gaduh-gaduh okay. jalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri dengan baik. cepat-cepat dapat anak. tak sabar aku. hohohoh.

*lepas abes kenduri pergi singgah rumah yasir ngan manjau. memang berjalan sakanlah kitorang. penat tapi puas!

**sekarang maslina dah jadi puan. aku bila lagi ek? hahaha. gatal giloss.

3 comments:

::ReEN:: said...

cpt la ko kwen plak..
aku pon nk merase kwn2 kawen..
xpena lg ni merase kwn2 kwen..
mst lg havoc lau ko yg kwen..lg rmai yg dtg knknkn!!

Anneyz said...

sonoknya...
rugi xdapat g..
aku ada kenduri umah kakak aku
k0 g ngan sape je?

cik peah said...

amy: hahahah..aku plak kawen dulu..ko jela kawen dulu..pastu dpt baby cpt2 bleh aku main ngn anak ko...:P

anneyz: tula..ramai gak xgi..
aku g ngan iwa, safa, fiza ngan wani...
klo ko de msti lg best...