Tuesday, November 17, 2009

berjimba ria tak ingat dunia

tadi lepas abes je culture segala macam sample, aku ngan amy terus pergi ke mines tanpa ada rasa ragu-ragu lagi untuk tujuan melepaskan kesangapan aku. dah lah main culture je tanpa menitikkan prosedur yang betol dan ke'sterile'an barang-barang yang aku guna. hentam keromo saje. ntah apa lah yang bakal tumbuh atas plate aku nanti. tawakkal je le. ni semua disebabkan ketidak tahanan aku nak melepaskan segala sangap yang ada.

haa..jangan korang pikir bukan-bukan plak. macam tak tahu bila umur dah meningkat dewasa ni otak mula lah tukar kaler kuning kan. aku sangap nak karaoke lah. KARAOKE. pehh..memang puaslah weh. sampai serak-serak dah suara aku yang lunak merdu bak buluh perindu ni. haktuiihh lah.

pastu dah puas karok still rasa boring lagi. then amy ajak pergi game arcade. mula-mula aku rasa macam seram lagi menakutkan je nak masuk situ. yela selama ni aku rasa tempat tu macam ramai sangat orang-orang yang jahat dan sangat menakut. lagipon aku ngan amy berdua je. dahlah perempuan takde lelaki. kalau ada lelaki tu rasa macam secure la sikit kan. tapi bila dah masuk..ekeleh..okay je pon. ramai je perempuan. siap ada budak-budak sekolah rendah lagi. game yang paling enjoy kitorang main sampai ulang-ulang 3, 4 kali ialah game gendang cina. ahaha. aku pon tak tahu nak panggil apa sebab dia memang macam main gendang cina pon. memang boleh release tension ah. lagi-lagi aku penah berimpian nak main drum kan. tak dapat main drum main game gendang cina pon jadi lah...

dah puas menghabiskan duit main game kitorang pon pergi makan sampai kenyang pastu barulah sedar kaki dah sakit. bila kaki dah sakit apa lagi. baru ingat nak balik kolej. so kitorang pon teroslah balik kolej dengan menggunakan kaki masing-masing dan kenderaan yang disediakan oleh pihak universiti. oh..selepas ni aku dah tak kan nak meroyan karok sorang-sorang dalam bilik. heeeee..(sambil tersenyum puas)

*peringatan keras: tolong jangan ikut perangai cik peah yang kuat melagha ini. main aje kerja. kerja aje taknak main. ah sudah. mengarut plak. perangai ni pon tak boleh diikuti juge.

5 comments:

Bazzstary said...

jeleshx300

selipar_putus said...

cik peah kaki enjoy rupenye..haha

cik peah said...

bazz: haha..xperlu enjoy..nanti sabtu ni kite enjoy kat kenduri umah mas ok??:P

selipar_putus: hahaha..memang pon..baru tahu ke??

Anneyz said...

benda alah gendang 2 nama de percussion master!
aku p0n pernah gian mengetuk gendang 2 suatu ketika dulu..
hahaha~~
sangat release tensi0n..

cik peah said...

anneyz: ohh..betol2..nama dia percussion master..aku baru teringat lepas ko bagitahu..haha..tapi series best!jom nanti main same2 kite tgk sape lg hebat..hohohoh