Saturday, December 12, 2009

si muda yang nyanyuk

gambar sekadar hiasan yang tentu2nya digoogle

aku tak tahu apa dah jadi dengan diri aku ni. semakin usia aku meningkat semakin cepat aku lupa. ceh cara cakap macam kau dah berumur 61 tahun je padahal baru 21 tahun. itu pasal lah entri aku tertulis SI MUDA YANG NYANYUK.

ye. aku nyanyuk. aku dah jadi seorang yang cepat lupa. si pelupa yang gemok. oh sangat kasihan. dah lah gemok. pelupa pulak tu.

kalau benda yang dah lama berkurun berabad terjadi aku lupa tak apa. masih dapat lagi di maafkan. ni tak. baru lepas 10 minit aku bagi sesuatu statement aku dah lupa apa yang aku cakap. maaf lah aku tak boleh nak bagi contoh situasi sebab aku dah lupa apa situasinya. yang aku ingat aku dah jadi cepat lupa. kalau lupa pastu boleh ingat balik tak pe. ini tak. lupa langsung tak ingat. hampeh la kau cik peah.

ha okay aku dah ingat situasinya. macam ni. aku dengan kawan kawan aku ada borak borak pasal lelaki yang pakai contact lens yang berwarna warni nampak macam gay walaupon tak semuanya. pastu kawan aku ni cakap lah kat aku yang aku ada nampak lelaki pakai contact lens biru. tapi sumpah aku tak ingat kejadian tu. so aku cakap lah aku tak ingat. kawan aku ni pulak dah pelik sebab aku yang beriya cerita kat dia tapi aku tak ingat. nampak tak betapa pelupanya aku ni.

sangat sedih bukan bila kita jadi seorang yang pelupa. lagi lagi bila kita lupa saat saat manis yang terjadi dalam hidup kita. oh tapi itu tak mungkin berlaku melainkan kita hilang ingatan. harapnya aku tak hilang ingatan walaupon kadang kadang aku terasa aku macam menghidap penyakit yang diberi nama SHORT TERM MEMORY LOST. macam cerita finding nemo tu. kawan bapak nemo masa sama sama nak carik si nemo yang hilang tu. apa ke benda ntah nama dia. laura ke hape ntah. tengok. aku lupa lagi. haih.

kalau aku lupakan benda benda yang tak penting contoh macam aku terasa ngan orang ke takpe. ni aku lupa informations yang aku dah baca kat nota. kadang kadang tu rasa macam, "eh asal aku macam tak baca je benda ni tadi?" tak pon "eh aku dah baca ke mukasurat ni??". sedih tahu tak bila kita dah study dah cuba nak hafal tapi semua benda tak masuk dalam kepala otak. tak pon bila benda yang kita dah belajar tiba tiba rasa macam tak pernah belajar. seolah olah ilmu tu tak masuk dalam dada gittew. mungkinkah disebabkan kurangnya keikhlasan masa belajar or otak aku ni je yang lambat nak hadam semua menda alah ni? hmm..sangat misteri bukan?

oh sudah lah tu. cukup lah. sekarang ni apa aku boleh buat supaya aku tak lagi jadi si muda yang nyanyuk a.k.a si pelupa yang gemok? ada tak ubat ke kismis cap badak ke yang mampu mengembalikan kecerdasan otak aku? ke aku kena rajin exercise? sebab orang cakap badan cergas minda cerdas.

*sudah penat menjadi nyanyuk sebelum waktunya.

**sesiapa yang ada jual produk untuk kecerdasan otak bolehlah hubungi aku okay. tapi pastikan produk berkenaan berkesan kalau tak aku jotos kepala korang. hahaha.

***ada satu benda je yang makin aku cuba nak lupa tapi dia jadi makin ingat. oh hate it!

4 comments:

Fatt Chin Choy said...

semalam ko luahkan cinta sama aku
ingat tak?

cik peah said...

maaf tak ingat.mungkin ko salah org kot?ntah2 ko pon de penyakit yg sama..hahah

Misz SeroJa said...

haha
satu je bnda x ley lupa..
kesakitan yg ditinggalkan..;p

cik peah said...

hahah..naseb baik aku tak pernah ditinggalkan so takdelah teringat..:P