Saturday, December 12, 2009

nafsu makan yang mengalahkan nafsu kuda

agak2 korang berapalah berat si gedempol kucing ni ek??

asal aku duduk umah je mesti nak makan. asal rasa nak makan je mesti ada kat umah. haih umah aku ni ada hantu jin syaitan makan ke sampai mereka mereka ni menghasut hasut aku untuk bernafsu makan setiap masa. ini tak boleh jadi. kalau nafsu makan aku yang dah serupa nafsu kuda ni tak di halang di peringkat awal mahu nya aku jadi gemok gedempol lagi gemok daripada kevin peserta the biggest loser asia tu. OH MY GOD!! *sambil buat gaya perempuan gedix dengan tangan mengibas ngibas depan mulut yang melopong. boleh bayangkan tak?*

aku pon dah tak tahu macam mana lagi nak bendung nafsu makan aku yang makin mencanak canak dari sehari ke sehari. dah macam macam cara aku laku kan. lompat bintang 10 kali sehari seminggu, tak makan selama 30minit, sit up 20 kali sekali sbulan. dan lain lain. tapi masih begitu juga berat badan aku tak turun turun. apa lagi cara yang patut aku laku kan untuk menurunkan berat badan ku. paling busuk pon mengurangkan nafsu makan aku yang mencanak ni.

siapa siapa ada cadangan yang bernas? bolehlah kita kongsi kan bersama. nanti aku kongsikan pulak lah tips dan cara cara andaman wajah. ceh macam apa je. kalau orang bagi cadangan pon bukan kau nak ikot. tahu sangat cik peah ni gebang lebih, bual lebat tapi hasil habuk pon tadak. hahahaha. sudahlah cik peah bual lebat tapi tak buat pon tak guna kan. baik kau makan je selagi boleh. nanti kalau dah gemok gedempol boleh lah kau masuk rancangan the biggest loser asia. mana tahu ada rezeki menang. dapat duit tu. kurus pon kurus. selim pon selim. model pon boleh kalah tau. hohohohoh. *sambil berangan dilimpahi wang ratusan ribu usd dan badan yang mantop seperti model*

*malam ni cerita semua pasal orang mencurangi isteri dan suami. haih tak sedap betul lah nak ditonton oleh anak dara macam aku walaupun dah tertonton satu cerita.

**rasa macam nak makan nak kunyah kunyah tapi nasib baik kat umah takde mende yang boleh dikunyah dan dimakan. selamat lah lemak lemak aku daripada mendapat kawan baru.
5 comments:

Misz SeroJa said...

hahaha
makan je selagi boleh...
neway ko x gemok pon..
xyahla risau..;p

cik peah said...

memanglah..tapi nanti tak dikawal jadi gemok..lagipon dak2 sambest ramai yang cakap aku dah chubby..oh noo..hahaha

faiq said...

kasi aku makanan sikit

Bazzstary said...

gagaga..
"dak2 sambest ramai yang cakap aku dah chubby..oh noo..hahaha"
1 kapal ngn aq nmpknyew~

cik peah said...

hahaha..ko pon same ke??tapi asal aku tgk aritu cm maintain je weh??