Wednesday, December 16, 2009

encik spy yang bersepai

okay gak bila AC ngn HSB bergabung. meletop!

hmm rasa macam dah basi kot kalau nak buat review pasal cerita my spy ni. yelah dah lama kot keluar kat wayang nun. aku je yang baru tengok tadi. yela tadi pergi alamanda ngan kawan terchenta. temankan dorang pergi kedai kasut nak kembangkan kasut yang dorang beli haritu. tetiba tersempit pulak kan. so sementara nak tunggu dorang selesa pakai kasut tu pergi lah tengok wayang kejap. disebabkan cerita my spy ni je yang ada dalam waktu terdekat tu kitorang pon bantai lah tengok kan. kot kot best ke. yela siapa lagi yang nak support filem tempatan kalau bukan kita sebagai rakyat malaysia ni kan. pehh kau cik peah daripada itu hari tak habis habis nak suruh orang support filem malaysia kan. malaysia boleh kan. hahaha.

okay kembali ke pangkal jalan. cerita ni okay lah. kelakar jugak. dah kata arahan afdhlin shauki. mesti korang tahu lawak dia camne kan. unpredictable. serius memang kelakar. tapi bagi aku cerita afdhlin yang lain ada yang lagi best kot. ain cakap my spy ni much better daripada papadom. bagi aku pulak entah lah. lebih kurang je kot. masing masing ada pendapat sendiri kan.

tapi kan yang peliknya cerita ni sepatutnya 13 PL. kenapa pulak masa aku tengok wayang tadi ada budak kecik yang bawah umur 13. haih macam mana lah orang yang jaga ticket tu. sebab cerita ni ada gak lah adegan adegan suam suam kuku dan dialog dialog yang macam tak sesuai dengan budak kecik. overall cerita ni memang mencuit hati jantung paru paru dan menghiburkan.

*malas nak cerita cinopcis dekat cini. nanti kang terkantoi pulak macam cerita cantau tu. hahaha. eh kenapa aku cakap camni? kalau nak tahu pergi tengok kat wayang ataupun korang tengok kat astro dalam mase beberapa bulan akan datang. kalau takde astro tunggu raya tahun depan ye keluar kat tv3. hehehe.

**ramai jugak perempuan perempuan panas dekat dalam cerita ni. nasib baik i perempuan yang straight. so tak heran pon dengan kepanasan dorang. hahahah.


3 comments:

i'msosupernotcool said...

babe..
dis muvie undr PG13..
which mean for those under 13 shud come with their penjage..
shud have guide..

btw thx drop kt my blog..
nice one here..
keep up..

cik EPAL said...

best ke cerita ni??? teringin jugak nak tengokkk...hehe :)

cik peah said...

i'mnotsosupercool: owh yeke..i thought 13PL for those 13 n above macam 18 PL..hehehe.. welcome..

cik epal: best gak la..kelakar gile..lagi2 klo AC yang berlakon kan..tahu jelah lawak dia cmne..