Thursday, December 17, 2009

emas di tahun baru hijriah

hasil googlean

first of all aku nak ucapkan salam maal hijrah 1431. semoga tahun ini lebih baik daripada tahun sebelumnya dan tahun hadapan lebih baik daripada tahun ini. insyaallah. sekejap je rasa masa berlalu kan. pejam celik pejam celik tup tup dah masuk tahun baru hijrah. ini bermakna usia aku pon semakin meningkat. haih. rasa macam tua je walaupun baru je melangkah ke alam dewasa. hehehe. tua tua aku pon ada je yang ingat aku ni budak sekolah. kembang jap idong aku yang sememangnya kembang ni. dah dah kempiskan balik idong tu. buruk beno ghopenye. hehehe.

kacak tapi dah jadi milik orang. maaf.

sempena maal hijrah ni, Malaysia telah berjaya mengakhiri penantian selama 20tahun untuk memeluk mencium piala bola sepak sukan SEA. tahniah Malaysia. terima kasih kerana tak menghampakan rakyat Malaysia yang dah lama ternanti nanti saat saat macam ni. penantian itu kan satu penyiksaan tapi penantian ni memang berbaloi baloi walaupun 1-0 dan orang cakap macam gol nasib kira okay lah tu kan. ada rezeki di maal hijrah ini. harapnya lepas ni teruskanlah semangat hijrah anda semua untuk mencapai lagi kejayaan demi kejayaan.

*adat bila berjaya di sanjung dan bila jatuh dicaci maki. agak agaknya macam mana lah reaksi penyokong Malaysia kalau kalah ek??hmmm.. bila dah menang ni janganlah lupa diri ye. berlatih lagi bersungguh sungguh untuk perlawanan akan datang

**aku pon kena terapkan semangat hijrah ni dalam diri untuk lebih bersemangat buat projek. fuuh...fuuh..fuuh..(bunyi meniup semangat hijrah dalam diri)



3 comments:

KeyrOL Zaman Razak said...

ape azam taun baru mak nenek neh..?

=)

cik peah said...

of course lah menjadi lebih kurus dan langsing..wakakaka

i'msosupernotcool said...

salam maal hijrah..