Friday, February 12, 2010

merentas filem filem

harini dengan tak sengaja termovie marathon. mula mula cerita percy jackson and the lightning thief. movie ni based on novel. aku pon tak pernah tahu akan kewujudan novel ni. tadi search barulah tahu dah ada beberapa siri novel ni. heh. nampak sangat lah 'rajin' membaca. eh tak lah. aku tak suka baca cerita kanak-kanak ni. hahaha. mungkin lepas ni akan ada sambungan untuk cerita ni. ala ala macam harry potter jugaklah. kan banyak siri. pengarah pon sama kot. movie ni best lah jugak. berbaloi untuk ditonton. tapi of course lah cerita dia mengarut dan tak masuk akal. nama pon cerita fantasy kan. tapi stil berbaloi-baloi. percy jackson cute sekali okay. tapi bila tengok lama lama lah. masa mula mula tu macam biasa. ehe. okay, next movie please. tak boleh nak cerita lebih lebih nanti dah tak best nak tengok kan.

movie yang seterusnya ialah valentine's day movie. cerita ni pon best jugak. sangat sweet. sweet like candy. hahaha. kalau tengok daripada poster pon boleh tahu cerita ni ada banyak kisah. alal ala macam movie cinta dengan sepi lah. tapi ni lagi banyak story. tapi seriously cerita ni best. bukan semata mata pasal cinta couple couple je. ada gak pasal mother-son relationship, husband-wife relationship and bestfriend relationship yang lama lama jadi love relationship.

hm, boleh ke bestfriend bercinta ek? i'm wondering jugak. bagi aku macam susah sebab kita dah biasa orang tu jadi kawan yang kita boleh cakap apa sahaja yang kita suka. nanti dah couple mesti kita jadi orang lain yang kita sendiri pon takkan suka. tapi itu bagi aku lah. mungkin korang boleh terima kan. setiap orang kan ada pendapat masing masing. tapi belum cuba pon belum tahu kan. apa apa pon siapa siapa yang suka cerita romantic comedy dan ada lah scene scene yang touching boleh lah tengok. ada jugaklah scene yang buat aku hampir menitiskan air mata aku. hehehe. alamak, kantoi sentimental pulak.

*oh! esok kena bangun awal buat lab work. due date makin hamoir. nee noo. nee noo.

7 comments:

Bazzstary said...

weh anne hathway jadik yg ne?
husband wife?or bestfren?

cik peah said...

dua2 pon tak. dia jadi adult entertainer yg fall in love ngan wartawan cerita spiderman 3 tu. apa ntah nama dia.

fathiahRAIHANA said...

uhh da lame ta g tgok wayang

Ah Fatt said...

wah. teringin aku bermovie marathon esok

aku nak tgk lightning thief
satu lg x decide

cik peah said...

ana: ha, pe lagi cuti raya cina ni gi a tengok. hehe

ah fatt: ko tengok wolfman. cam best je.

Bazzstary said...

da tgk!
sweet+lawak cter de
especially bout taylor kuasa dua~
siyes senget..kan?

cik peah said...

hahah. best kan. sangat sweet. aku suke jenn garner ngan ashton. hohoh. the taylors pon sengal gak.