Tuesday, May 11, 2010

jejaka idaman

ehehe. tetiba macam malu pulak dengan tajuk entri kat ats ni ha. nampak macam desperate nak berlaki ke? tak kan. *nak sedapkan hati sendiri. hehe* sebenarnya bukanlah jejaka idaman tetapi suami idaman. amboi macam dah gatal sangat nak bersuami pulak aku ni. takdelah gatal sangat walaupun hakikatnya memang gatal. aiseh kantoi pulak. haha.

takdelah. macam ni. semalam ada dengar satu lagu ni. ciptaan munif ahmad. ha kenal tak dia siapa? dia ni yang kumpulan hijjaz tu la. tajuk lagu dia adalah BIDADARI. bila first time dengar, peh menusuk kalbu lah lirik dia. hampir menitiskan air mata kau! terus jatuh cinta dan mendambakan jejaka seperti dalam lirik ini yang sangat menghargai segala pengorbanan isteri. heheh. amboi, mendambakan kau. perkataan yang tak boleh blah. okaylah ini dia lirik lagu nya.

Bidadari..Bidadari...
Temanilah resahku

Bidadari..Bidadari..
Tenangkan-lah Jiwaku

Sumpah Setia
Hidup Mati
Selamanya
Kerna Kau Isteriku
Isteriku Tercinta
Pelengkap Rusuk Diriku

Bidadari..Bidadari..
Jadilah pendampingku

Bidadari..Bidadari..
Jadilah sang setia

Kerna Cinta
Cinta Suci
Ertinya Tidak Pernah Sepi
Sepi daripada
Cubaan yang tak terduga

Chorus
Kau Umpama Bintang Utara
Penunjuk Jalan yang terang
Kau beri harapan
Saat ku jatuh bangun semula

Kau Berikan Sakti Cintamu
Penawar racun berbisa
Dan ikatan kita
Cinta Abadi HANYA di Syurga


ha, ini pulak lagu bidadari. KLIK SINI. korang dengar dengar kan lah ek. kot kot ada feel yang sama macam aku. nanti bagitahulah kalau korang ada feel yang sama macam aku ek. hehe. ha, lepastu munif ni ada tulis novel. tajuk dia Riwayat Bidadari Syurga. hmm, macam nak baca je novel dia. tapi tunggu aku jadi beruang la. eh berWANG. sekarang tengah sengkek. hehe. okay itu je. harap korang enjoy dengan lagu ni okeh!

1 comment:

jauhar said...

ingtkan lagu bidadari tyco tu..hehehe